sunnuntai 8. joulukuuta 2013


ENTÄPÄ JOS KUITENKIN

Joulu lähestyy ja talvi on edessä, mutta haastan sinut mukaan kevään Run For Freedom-tapahtumaan 10.5.2013 Helsingin City Runiin. Haluan rohkaista erityisesti sinua, joka mietit olisiko sinusta puolimaratonille. Tiedän omasta kokemuksestani, että tavoite tuntuu todella kovalta (ja vastenmieliseltäkin), mikäli lenkkeily ei kuulu millään tapaa elämääsi. Opin kuitenkin oman kokemukseni kautta, että ajatukset asioita kohtaan voivat muuttua paljonkin.  Huomasin myös, että muutamaa karseaa lenkkiä seuraa aina hyvä lenkki. Vähitellen ne karseat kokemukset saattavat muuttua enenevässä määrin hyviksi (viimeistään lenkin jälkeen) ja yhtäkkiä sitä huomaa joskus oikein haluavansa lenkkareiden kanssa tien päälle. Edelleen tulee niitä karseita lenkkejä, mutta erityisesti silloin on hyvää aikaa miettiä miksi olemme liikkeellä. Ihmiskauppa ja orjuus on jotain käsittämättömän pahaa ja epäoikeudenmukaista, mutta meidän ei tarvitse lamautua tai olla sen edessä voimattomia. Emme ole hiljaisia hyväksyjiä vaan saamme tälläkin tavoin olla nostamassa asiaa ihmisten tietoisuuteen ja kerätä varoja ihmiskaupan vastaiseen työhön.

Puolimaraton ei oikeasti ole ollenkaan paha juttu, jos sen harjoittelun aloittaa hyvissä ajoin riittävän pienin välitavottein. Tuo iso hurjalta kuulostava möykky kannattaa pilkkoa riittävän pieniin paloihin ja napsia haltuun pala kerrallaan. Aloitin itse siitä, että hölkkäsin kaksi lyhtypylvään väliä ja kävelin pidemmän matkaa välissä. Vähitellen kävely jäi vähemmälle ja aika pian olikin jo tavoitteena juosta 5km. Kun asetat itsellesi sopivia välitavotteita, huomaat kehityksen ja se jos mikä motivoi eteenpäin. Haluan vakuuttaa, sä pystyt siihen!

Talvi asettaa juoksuun omat haasteensa, mutta näistäkin suurin osa on oman pään sisäisiä ja täysin voitettavissa. Jos nyt hölkätään säännöllisesti pari kuukautta vaikka lyhyttäkin lenkkiä, ollaan tosi paljon pitemmällä kuin jos lenkkeily aloitetaan vasta alkukeväästä.  Käytä mahdollisuudet myös hiihtämiseen, luisteluun, saliharjoitteluun, juoksumaton tallaamiseen, uimiseen tai siis ihan mihin vain liikkumiseen. Monipuolisuudesta on paljon apua!

Entäpä jos kuitenkin olisitkin mukana upeassa porukassamme viettämässä ikimuistoista päivää ensi toukokuussa. Uskallan väittää, ettet tule katumaan sitä! Ilmoittautuminen kannattaa ehdottomasti tehdä jo vuoden loppuun mennessä. Osallistumismaksu nousee portaittain juoksun lähestyessä ja seuraava hintaporras astuu voimaan vuoden alusta.  Nyt pääset mukaan halvemmalla ja ilmoittautuminen patistaa lähtemään myös kohti tavoitetta. Harva asia on sellainen, jolla teet näin hyvää sekä itsellesi että erityisesti ympärilläsi oleville muille ihmisille! Sä pystyt siihen! :)

Mukavaa joulun odotusta toivottelee Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti